Stadsverlichting – huiskamermeditaties

Stadsverlichting is een initiatief van de muzikanten, schrijvers en meditatieleraren Kris en Tijn Touber.

stadsv

Het doel van het initiatief is om een cultuur van verlichting te stimuleren. Om dit mogelijk te maken worden huiskamers opengesteld voor regelmatige meditatiesessies.

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die samen stil zijn een coherent veld creëren dat een meetbaar positief effect heeft op de samenleving als geheel: minder criminaliteit, minder ongevallen, minder ziekenhuisopnames etc.

Dit onderzoek werd voor het eerst gedaan in een aantal Amerikaanse steden eind jaren zestig, in de tijd dat The Beatles naar India gingen. Het positieve effect op de samenleving staat bekend als het Maharishi-effect (naar Maharishi Mahesh Yogi).

Het is nu de 'droom' van Kris en Tijn om Nederland in 'lichterlaaie' te zetten door een huiskamernetwerk te creëren waarin op gezette tijden op hetzelfde moment gemediteerd wordt. Op deze manier wordt het zogenoemde 'coherente veld' gecreëerd wat een positief effect heeft op de omgeving. Wanneer ongeveer 1 procent van het aantal inwoners van een stad coherentie ervaart, dan worden er al resultaten gemeten.

Wij hebben onze praktijk opengesteld voor Stadsverlichting.

Tegelijk met duizenden mensen in meer dan 950 huiskamers in Nederland mediteren wij een uur in stilte.

Wees welkom!

We bevelen aan een kwartier voor aanvang aanwezig zijn, zodat we in afstemming kunnen beginnen.

Graag van tevoren laten weten of je komt. Zie de contactpagina.

Deelname aan de stadsverlichting is gratis. Als je dat wilt kun je echter iets bijdragen aan de kosten voor bijvoorbeeld de thee en de verwarming.

2018 - tweede zondag van de maand 20.00 tot 21.00 uur
in augustus is er geen meditatie

13 mei
10 juni
8 juli
9 september
14 oktober